60 x 60 betonilaatta - miten valita sopivat pintamateriaalit kotiin

Valitessa kodin lattiamateriaalia, on tärkeää löytää sopiva yhdistelmä kestävyyttä, helppoa puhdistettavuutta ja miellyttävää ulkonäköä. 60 x 60 betonilaatta on loistava vaihtoehto lattiamateriaaliksi. Se ei oikeastaan ole betonia, vaan kestävä keraaminen laatta joka näyttää betonilta. Laatan kestävyys ja miellyttävä ulkonäkö tekee siitä hyvän ratkaisun monelle kodin pinnalle. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme keraamisia laattoja ja miten voit käyttää betonilaattaa ja muita keraamisia laattoja sisustuksessa?
 

Keraaminen laatta on erittäin kestävä pintamateriaali
Keraaminen laatta on pintamateriaali, jota käytetään monissa eri kohteissa sisällä ja ulkona. Se on monipuolinen ja kestävä materiaali, jota voidaan käyttää niin lattioilla kuin seinilläkin. Keraaminen laatta on helppohoitoinen, se ei naarmuunnu helposti, sillä on erinomainen lämmönkestävyys sekä se kestää hyvin kulutusta ja kosteutta. Keraamisesta laatasta löytyy laaja valikoima erilaisia kokoja, värejä ja malleja, joiden avulla voi luoda juuri haluamansa ilmeen. Esimerkiksi 60 x 60 betonilaatta sopii moneen tilaan kodissa ja antaa pinnalle betonin vaikutelman, mutta keraamisen laatan ominaisuuksilla.
 

Keraaminen laatta sopii kodin jokaiseen tilaan
Keraamisia laattoja käytetään paljon kylpyhuoneissa, keittiöissä ja käytävillä, koska ne kestävät hyvin kosteutta. Ne ovat myös helppohoitoisia ja hygieenisiä, sillä ne eivät kerää likaa eivätkä bakteereita. Kylpyhuoneessa ja suihkutilassa käytetään usein isompia laattoja, jotta saumakohtia on mahdollisimman vähän. Keittiössä ja eteisessä taas voi käyttää hieman pienempiä laattoja, jolloin pinta ei ole niin liukas. Erilaiset laatat sopivat erilaisiin kohteisiin. Esimerkiksi mosaiikkilaatat sopivat hyvin kylpyhuoneeseen ja isot laatat puolestaan sopivat isompiin tiloihin, kuten esimerkiksi eteiseen. Valinnanvaraa on paljon, ja voit valita juuri sellaisen laatan kuin haluat.
 

Keraaminen laatta sopii myös ulkotiloihin
Myös ulkotiloissa keraaminen laatta on hyvä valinta. Terassin keraaminen laatoitus on helppohoitoinen ja kestävä valinta, joka kestää hyvin säätä ja kosteutta. Valikoima on suuri, ja laatan värin ja pinnan voi valita juuri sellaiseksi kuin haluaa. Keraaminen laatta on myös kestävä materiaali, joka ei naarmuunnu eikä kulu juuri ollenkaan.
 

Keraamisen laatan asennus
Keraamisen laatat asennetaan pääasiassa liimaamalla. Laatta voidaan laittaa esimerkiksi betonipinnalle tai vanhan laatan päälle, jos alusta on riittävän vahva ja tasainen. Keraaminen laatta asennetaan yleensä 1-2 millimetrin saumalla, jolloin lattiasta tai seinästä tulee tasainen ja kaunis. Laatan alla tulee käyttää erityistä asennusmassaa ja lisäksi tarvitaan laatoitustyövälineet.

Keraaminen laatta on monipuolinen pintamateriaali, joka sopii moniin kohteisiin. Se on kestävä ja helppohoitoinen materiaali, joka kestää hyvin kulutusta ja kosteutta. Keraaminen laatta on myös kaunis materiaali, jonka avulla voit luoda juuri sellaisen ilmeen kuin haluat. Laattojen suuri valikoima mahdollistaa sen, että voit valita juuri sellaisen laatan kuin haluat. Kannattaa käyttää työhän ammattitaitoisia laatoittajia, jotka tuntevat materiaalit ja osaavat tehdä laadukkaan lopputuloksen.  


jaa