Ovipuhelin parantaa kodin turvallisuutta

Ovipuhelinjärjestelmät ovat erilaisia ja ne voidaan räätälöidä erilaisiin kohteisiin toiveiden mukaisesti, olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai kerrostalo. Ovipuhelin lisää asumisen turvallisuutta ja usein myös käytännöllisyyttä, sekä auttaa myös asunnon suojaamiselta, koska sisään ei pääse, kun asukkaan niin päättäessä. Hyvä murtosuojaus kannattaa ja se koostuu eri osista, jotka kokonaisuudessaan takaavat turvallisemman asumisen. Usein murtaudutaan sellaisiin kohteisiin, joihin pääsee helposti sisälle, joten kannattaa panostaa hyviin oviin, ikkunoihin, lukkoihin sekä lukitus- ja turvajärjestelmiin, jotka usein varmistavat sen, että murtoa ei edes viitsitä yrittää. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on kodin turvallisuus ja mitä kaikkea sen parantamiseksi voi tehdä.

Omaa asumisturvallisuutta voi parantaa monella eri tavalla

Lukot ja lukitusjärjestelmät toimivat asunnon turvallisuuden osana, mutta lisäksi voi miettiä myös muita suhteellisen helppoja keinoja. Pientalossa asuessa kannattaa miettiä pihan valaistusta pimeinä vuoden aikoina. Valaistuksen tulee kattaa kaikki kulkuväylät, mutta kannattaa välttää häiritsevän kirkkaita valoja. Valaistukseen voi myös saada toimimaan liiketunnistimella, jolloin se voi väliaikaisesti valaista koko piha-alueen, jonkun siellä liikkuessa. Oviin kannattaa asentaa kunnollinen lukitusjärjestelmä, joita on tarjolla erilaisia, erilaisiin tarpeisiin räätälöityinä. Kannattaa myös huomioida katon turvallisuus, että sieltä ei ole helppo murtautua asuntoon esimerkiksi välikaton kautta.

Kodin lukitusjärjestelmä kannattaa valita asiantuntijan avulla

Erilaisia lukkoja ja lukitusjärjestelmiä valitessa kannattaa miettiä, mikä on paras vaihtoehto omaan kotiin. Yleensä suositellaan käytettäväksi kahta lukkoa ulko-ovessa, käyttölukkoa ja turvalukkoa. Ulko-oven tulee myös olla riittävän tukeva, kuten myös oven karmien. Tavallisen käyttölukon täytyy esimerkiksi olla sellainen, että asukkaat pääsevät asunnosta hätätilanteessa helposti ulos ilman avaimia ja varmuuslukkoa ei tulisi myöskään lukita asukkaiden ollessa kotona, vaan turvallisuutta voi lisätä käyttämällä turvaketjua. Yksi hyvä ratkaisu kodin lukitusjärjestelmäksi on ovipuhelin. Kameralla varustetusta ovipuhelimesta voi tarkistaa sen sisälle lähettämän videokuvan avulla, kuka on ovella, ennen oven avaamista. Monia digitaalisia lukitusjärjestelmiä voi myös hallita etänä mobiililaitteella, jolloin voi esimerkiksi päästää vaikka siivoojan tai lähetin sisälle, vaikka ei itse olisi paikalla. Avaimettomat järjestelmät, kuten mobiililaitteella tai sormenjäljellä toimivat järjestelmät sopivat hyvin esimerkiksi lapsiperheisiin tai ikäihmisille. Kodin lukitusjärjestelmää miettiessä kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan, kuten Smartecno, jonka avulla voi suunnitella parhaan järjestelmän omaan kotiin ja omiin tarpeisiin sopivaksi.


jaa