Porcellanato on erittäin kestävä keraaminen laatta

Suomessa on perinteisesti käytetty paljon puuta kodin pintamateriaaleissa, lattiasta kattoon. Puu on suosittu materiaali sekä kotona että julkisissa rakennuksissa ja sen käyttö rakentamisessa on noussut uuteen suosioon. Keraamisia laattoja on taas perinteisesti käytetty enimmäkseen pesutiloissa ja keittiön välitilassa. Etenkin välimerenmaissa keraamisia laattoja taas on käytetty kautta historian, lähes kaikissa kodin tiloissa ja myös julkisivuissa. Niitä on löydetty jopa tuhansia vuosia vanhoista kreikkalaisista haudoista. Kodin pintamateriaalien valintaan vaikuttavat monet asiat, joista tärkeimpiä ovat tilan käyttötarkoitus, käyttäjät ja omat mieltymykset, käytettävissä oleva budjetti sekä tietenkin käytettävissä olevat materiaalit.

Keraamiset laatat sopivat jokaiseen tilaan

Keraaminen laatta sopii ominaisuuksiltaan kodin jokaiseen huoneeseen, niin lattiaan, seinille ja ulkotiloihin. Se on ekologinen, kestävä ja helppohoitoinen materiaali, jolla on hyvä kosteuden- ja lämmönsietokyky. Keraamisia laattoja on lukuisia erityyppisiä, muotoisia ja kokoisia. Pintamateriaalina käytettyjä laattoja on paljon erilaisia, jotka luokitellaan yleensä märkäpuristettuihin ja kuivapuristettuihin laattoihin, porcellanato voi olla joko kuiva- tai märkäpuristettu, sintrattu laatta, joka on ominaisuuksiltaan erittäin kestävä ja sillä ei juurikaan ole käyttörajoituksia. Keraamisten laattojen käyttöikä on pitkä ja ne kestävät hyvin kolhuja, eikä niissä helposti näyt kulumisen merkkejä. Laatat ovat myös vedenkestäviä ja helppo pitää puhtaana. Jos valitsee keraamisen laatan lattiamateriaaliksi, kannattaa sen alle asentaa lattialämmitys, koska laatat johtavat hyvin lämpöä ja tuntuvat siten miellyttävältä jalkojen alla myös kylminä talvipäivinä. Keraaminen laatta on myös ekologinen materiaali, joka voidaan kierrättää käytön jälkeen.

Tyylin ja tunnelman luominen keraamisilla laatoilla

Keraamisten laattojen valikoima on niin laaja, että niillä voi luoda kotiin lähes minkälaisen tunnelman ja tyylin tahansa. Laattoja on myös saatavilla monissa eri karheusasteessa, joka vaikuttaa esimerkiksi lattian liukkauteen. Etenkin pesutiloissa kannattaa suosia hieman karheampia laattoja. Laattojen kanssa voi myös luoda monenlaisia kokonaisuuksia koon, muodon ja ladonnan suhteen. Laattoja valitessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi niiden sopivuus tilaan ja sen käyttötarkoitukseen. Kaikki keraamiset laatat eivät ole pakkasenkestäviä, joten niitä ei voi silloin käyttää ulkotiloissa. Laattoja käyttäessä kokonaisuuteen vaikuttaa myös käytetyn sauma-aineen väri. Laattojen koolla ja muodolla voi myös vaikuttaa tilaan ja sen muotoon monella tavalla. Vehoniemen Laattamyymälä tarjoaa laajan valikoiman keraamisia laattoja.


jaa